بایسته های نظام سامانه فروش

در عصر کنونی، استفاده از فناوری های روز و مدرن جزء لاینفک زندگی است. بدیهی است این امر در کسب و کار و فعالیتهای اقتصادی اهمیت مضاعفی دارد. از اینرو صاحبان مشاغل اقتصادی رغبت بیشتری در بکارگیری این نوع فناوری ها دارند; چرا که علاوه بر تسریع و تسهیل امور، از دقت و صحت بالایی نیز برخوردارند. سامانه ‏های فروش از جمله آنهاست که هرچند قدمتی دیرینه در جوامع توسعه یافته دارد اما در کشور ما درحال حاضر برای برخی از مشاغل استفاده از آن اجباری است. 
سامانه فروش یک نظام جامع جمع آوری و پردازش اطلاعات در سطح ملی می باشد، به نحوی که مهم ترین و اصلی ترین شالوده این نظام، داده ها و اطلاعات جمع آوری شده است که از مدیریت جریان اطلاعات مالیاتی و مودیان شروع شده و با مدیریت اطلاعات اقتصادی، تجاری و مالی مشمولین به تکامل می رسد. این نظام، شامل تجهیزات (اعم از نرم افزار یا سخت افزار یا میان افزارهای مربوطه و شبکه) با قابلیت لازم برای ثبت اطلاعات فروش کالا و خدمات واحد کسب وکار بوده و همزمان امکان اتصال به پایگاه اطلاعات مودیان در سازمان امور مالیاتی کشور را حسب مورد به صورت برخط یا غیر برخط دارد. 
بطور کلی اهداف کلان و کارکردهای کلیدی نظام سامانه فروش عبارتند از:
- شفا ف سازی تدریجی مبادلات و فعالیت های اقتصادی و تجاری در راستای ایجاد زیرساخت مالیات الکترونیکی
- تحقق اهداف دولت الکترونیکی و اقتصاد مقاومتی
- ایجاد عدالت نسبی مالیاتی
- مدیریت جریان مالی در نظام مالیاتی کشور
- توسعه و تقویت ابعاد کنترلی و نظارتی در نظام مالیاتی. 
تسهیل و روان سازی کسب و کارها با استفاده از روشهای مبتنی بر فناوری، تشکیل پایگاه های اطلاعاتی آماری در حوزه تامین و توزیع کالا و خدمات، ایجاد تعامل بین سازمان های دولتی بر اساس الگوی مشخص،تشکیل پایگاه داده معاملات اقتصادی در سطح کشور، ایجاد شفافیت شناسایی درآمد حاصل از کسب و کارها و تعیین دقیق مالیات و عدم تضییع حقوق مودیان و دولت و همچنین شناسایی صحیح درآمدهای مشمول مالیات و کاهش فرار مالیاتی از جمله نتایج بارز و مورد انتظار اجرای سامانه های فروش به شمار می آیند.
سازمان امور مالیاتی کشور در اولین گام و طبق بند (ی) تبصره (6) قانون بودجه سال 1398 و تبصره(2) ماده(169) قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران و یا سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی ایران صادر می‌شود، را در چهارچوب آیین‌نامه تبصره (2) ماده (169) قانون مالیات‌های مستقیم ملزم به نصب، راه اندازی و استفاده از پایانه فروشگاهی کرده است.
براین اساس، افراد مذکور بایستی حداکثر تا 31 مردادماه برای ثبت درخواست تخصیص شماره شناسه پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان) به درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی الکترونیکی https://tax.gov.ir مراجعه و مبادرت به ثبت مشخصات دستگاه کارتخوان خود نموده و در اولین ماه پس از دریافت شناسه مذکور از طریق پیامک تلفنی نسبت به بهره‌برداری از آن اقدام نمایند.
برای شروع مودی ابتدا باید فرآیند ثبت نام کد اقتصادی خود را تکمیل نموده باشد و در وضعیت 45 قرار گرفته باشد. برای مودیانی که همه اطلاعاتشان از سمت سازمان تایید گردیده است می توانند از منوی سایر خدمات در ثبت نام کد اقتصادی گزینه ثبت مشخصات صندوق فروش و حافظه مالیاتی را انتخاب و فرآیند ثبت مشخصات صندوق فروش و حافظه مالیاتی را آغاز نمایند. تاریخ مشمولیت، مشمولین خدمات درمانی تاریخ 98/01/01 است.
مودی در این فرم نوع مشمولیت خود را با توجه به فراخوان های مربوط به صندوق فروش تعیین و در لیست مورد نظر انتخاب می نماید. مشمولین خدمات درمانی، مشمول بند ی تبصره 6 قانون بودجه 1398 می باشند. همچنین تاریخ مشمولیت برای مودیانی که در حال فعالیت هستند از تاریخ فراخوان و برای مودیانی که بعد از تاریخ فراخوان شروع به فعالیت رسمی نموده اند از تاریخ شروع فعالیت آن ها می باشد که مودی باید در فیلد مربوطه تعیین نماید.
شماره سریال صندوق نیز همان شماره سریال کارتخوان می باشد که توسط شرکت های تأمین کننده که مجوز ارائه پایانه فروشگاهی(کارتخوان) را از سازمان مالیاتی کشور دریافت نموده اند برای هر دستگاه به صورت منحصر به فرد تخصیص داده شده است و در هنگام دریافت پایانه فروشگاهی(کارتخوان) در اختیار مودی قرار می گیرد.
مدل دستگاه کارتخوان که توسط شرکت ارائه شده (شرکت های ارائه کننده خدمات پرداخت) اعلام می شود و شماره سریال حافظه مالیاتی توسط شرکتهای تأمین کننده که مجوز ارائه پایانه فروشگاهی(کارتخوان) را از سازمان مالیاتی کشور دریافت نموده اند برای هر حافظه به صورت منحصر به فرد تخصیص داده می شود و در هنگام ارائه آن را در اختیار مودی قرار می دهند.
دریافت شناسه حافظه مالیاتی از طریق پیامک سازمان و استفاده از دستگاه کارتخوان می باشد. این قلم اطلاعاتی پس از راه اندازی کارتخوان در سامانه ثبت می شود. همچنین این امکان برای مودی در نظر گرفته شده است که در صورت تعطیلی موقت و یا دائم بنگاه اقتصادی قابلیت اعلام و غیرفعال شدن موقت یا دائم پایانه فروشگاهی(کارتخوان) و حافظه مالیاتی خود را در سامانه داشته باشد. پس از تکمیل ثبت نام و تایید مشخصات ثبت شده توسط مودی، از طریق سازمان امور مالیاتی کشور بصورت پیامک برای مودی ارسال می گردد.
امید می رود اجرای دقیق و فراگیر طرح سامانه فروش با همراهی و همدلی اصناف و فعالان اقتصادی در این حوزه، زمینه را برای افزایش شفافیت اقتصادی و اخذ مالیات بر اساس اطلاعات متقن و دقیق و بستر نظام مالیاتی هوشمند مهیا سازد.
 

You have no rights to post comments

ورود به سایت



آخرین قوانین مالیاتی

خلاصه آمار سایت

 

اوقات شرعی

تقویم روز

سخنی پند آموز