به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به مطلبی که روزنامه "وطن امروز" مورخ ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳ با عنوان «برای پولدارها چرتکه بیندازید!» منتشر کرده است، توضیحاتی به این شرح ارایه کرد:
در سال ۱۴۰۴، سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده ۸۴ قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم به میزان دو برابر رشد داشته و از مبلغ یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون (۱.۴۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال موضوع جزء ۱ بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال کل کشور، به مبلغ دو میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون (۲.۸8۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، طبق جزء۱ بند (ز) تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، افزایش یافته است.
همچنین، در سال ۱۴۰۴ مضاف بر نرخهای مالیاتی ۱۰%، ۱۵% ، ۲۰ % و ۳۰% مربوط به مالیات بر درآمد حقوق، بازه درآمدی با نرخ ۲۵% نیز برای این نوع از مالیات، پیشبینی گردیده است. از سوی دیگر، پرداختهایی از قبیل رفاهی و انگیزشی، با رعایت مقررات مشمول مالیات مقطوع به نرخ ده درصد (۱۰%) می باشند. بنابراین، در سال ۱۴۰۴ سازوکارهای لازم برای کاهش مالیات بر درآمد حقوق اشخاص حقیقی پیشبینی شده و به همین سبب، سقف معافیت سالانه مالیات بر درآمد حقوق و نیز نرخ ۲۵% به شرح موصوف پیشبینی گردیده و همزمان، بخشی از درآمد تحصیل شده کارکنان نیز، به نرخ مقطوع ۱۰% مشمول مالیات می باشد.
درخصوص پرداختیها بابت امور رفاهی و انگیزه ای مربوط به سالهای ۱۴۰۲ و قبل از آن نیز، با رعایت قوانین و مقررات مربوط از جمله مفاد بخشنامه شماره 200.1403.39 مورخ 1403.09.20 و نامه شماره 210.87338/د مورخ 1403.11.23، تسهیلاتی درنظر گرفته شده است.
از سوی دیگر، اجرای انواع دیگری از مالیات از جمله مالیات بر عایدی سرمایه نیازمند به تصریح در قانون بوده، در حالیکه تاکنون، طرح «مالیات بر سوداگری و سفته بازی» به تصویب نهایی مراجع قانونگذاری نرسیده است.
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، با استناد به بند (ت) تبصره 6 قانون بودجه سال 1403، جرایم مودیانی که مجموع مالیات تعیین شده در اجرای این بند کمتر از پنج برابر سقف مالیاتهای مستقیم در سال 1403 باشد، مشروط به پرداخت مالیات و عوارض حداکثر ظرف یکسال از تاریخ ابلاغ برگ قطعی بخشیده میشود.
بر این اساس، در صورتی که مجموع مالیات های تعییین شده برای مودیان، کمتر از 720 میلیون تومان باشد و مودی مالیات و عوارض را حداکثر ظرف یکسال از تاریخ ابلاغ برگ قطعی صادرشده پرداخت نماید، کل جرایم بدون هیچ شرط دیگری بخشیده میشود.
همچنین، بخشودگی جرایم مودیانی که مجموع مالیات تعیین شده معادل و یا بیش از 720 میلیون تومان باشد، در صورت پرداخت مالیات و عوارض تا پایان شهریورماه سال جاری تا صددرصد (100%) به مدیران کل امور مالیاتی تفویض میشود.
پیوست بخشنامه
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، نظر به اینکه قسمتی از ما به ازاء ارائه خدمات درمانی به بیماران از طریق بیمه های پایه و تکمیلی علاوه بر مبالغ دریافتی از طریق دستگاه های کارتخوان دریافت می شود، سازمان امور مالیاتی کشور 100 درصد جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی بابت درآمدهای تحقق یافته تا پایان سال1403 که ما به ازاء آن از موسسات بیمه گر بابت بیمه های پایه یا تکمیلی دریافت شده یا می شود را مورد بخشودگی قرار داد.
گفتنی است بخشودگی مذکور در راستای قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان بوده و منوط به هیچ شرط دیگری از جمله موافقت ادارات کل امور مالیاتی نمی باشد.
فایل بخشنامه پیوست است.
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به مفاد بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور سازمان امور مالیاتی می تواند کلیه پروندههای مالیاتی سالهای ۱۳۸۷ لغایت ۱۴۰۰ اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل فاقد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده که تاکنون مورد رسیدگی واقع نشده و مالیات آنها نیز برآورد نگردیده، براساس اظهارنامه برآوردی تعیین نماید و درصورت اعتراض اینگونه مودیان به مالیات تعیین شده، پرونده قابل طرح در هیات موضوع تبصره (۱) ماده (۲۱۶) قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.
همچنین مفاد این حکم درخصوص پرونده های مالیات بر ارزش افزوده سال های ۱۳۸۷ لغایت ۱۴۰۲ صاحبان مشاغل که پرونده هر یک از دورههای آنها قطعی نشده نیز تسری دارد. بنابراین سازمان امور مالیاتی کشور با استفاده از ضرایب کاهشی در قالب لحاظ نمودن اعتبار مالیاتی برای مودیان و به صورت سیستمی اقدام به تعیین مالیات این گونه مودیان نموده است.
بدیهی است درصورت اعتراض هر یک از مودیان به مالیات های مذکور پرونده در اجرای مقررات ماده ۳۰ آیین نامه ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم و همچنین در ادامه در هیات های حل اختلاف مالیاتی از طریق تبصره (۱) ماده ۲۱۶ قانون مذکور قابل طرح و تایید، تعدیل یا رفع تعرض خواهد بود.
ضمنا در صورت اعتراض مودی تا تعیین تکلیف پرونده و قطعیت آن اقدام اجرایی انجام نخواهد شد و محدودیتی نیز برای صدور گواهی موضوع ماده ۱۸۶ برای این مودیان ایجاد نخواهد شد.
همچنین با توجه به اینکه طبق مفاد بند فوق در صورتی که مالیات و عوارض متعلق ظرف یکسال از ابلاغ اوراق قطعی با رعایت نصاب مربوطه پرداخت شود کلیه جرایم متعلق بدون هیچ شرط دیگری بخشوده می شود. (بخشنامه تبیینی آن طی شماره ۲۰۰/۱۴۰۳/۶۱ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۵ صادر و ابلاغ شده است.)
ضمنا به ادارات امور مالیاتی توصیه شده است حتی المقدور از ظرفیت ماده ۳۰ آیین نامه موضوع ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم برای رفع مغایرت ها استفاده نمایند.