ماليات بر درآمد مشاغل در اصلاحيه قانون

سال 94 را مي توان سالي مهم در نظام مالياتي قلمداد نمود چرا که در اين سال قانون مالياتهاي مستقيم با تصويب مجلس شوراي اسلامي تغييرات بنيادي در جهت سهولت انجام امور و جلوگيري از فرارهاي مالياتي بخود ديد.

يکي از بخش هاي که در اين راستا دچار تغييرات مهمي گرديد بخش ماليات بر درآمد مشاغل مي باشد و از اين حيث که جمع کثيري از موديان نظام مالياتي را دربر ميگيرد از اهميت بسزايي برخوردار است.

يکي از مهم‌ترين تغييرات در قانون جديد تغيير مهلت ارائه اظهارنامه‌هاي مالياتي صاحبان مشاغل (اشخاص حقيقي) از تير ماه به خردادماه مي باشد که با هدف تسهيل و تسريع در ارائه اظهارنامه مالياتي، افزايش اعتماد و اطمينان موديان به ثبت اطلاعات و داده هاي مربوطه و افزايش راندمان ارائه خدمات به موديان مالياتي صورت گرفته است.

از ديگر تغييرات صورت گرفته، کاهش نرخ ماليات بر درآمد اشخاص حقيقي ازجمله صاحبان مشاغل همسو با اصلاح قانون ماليات هاي مستقيم مي باشد. از اينرو بمنظور رعايت حقوق موديان، نرخ هاي مالياتي اشخاص حقيقي (ماده 131 قانون) که در پنج طبقه از 15 تا 35 درصد تقسيم بندي گرديده بود در قانون جديد به سه طبقه از 15 تا 25 درصد کاهش پيدا نموده و بر اساس تبصره ماده 131 ، به ازاي هر 10 درصد افزايش درآمد ابرازي مشمول ماليات نسبت به سال گذشته، يک درصد و حداکثر تا پنج درصد از نرخ هاي فوق الذکر نيزکاسته مي شود.

ماده 95 قانون که بر اساس آن موديان به گروه هاي سه گانه الف و ب و ج تقسيم مي شدند تغيير کرده و اين تقسيم بندي (ماده 96 ق.م.م) حذف شده و مبناي اخذ ماليات از هر طبقه شغلي، ميزان فعاليت و درآمد آن گرديده است.بنابراين کليه موديان ملزم به داشتن دفاتر قانوني و سيستمهاي حسابداري وفق قانون تجارت شده اند.

همچنين بر اساس ماده 97 قانون اصلاحي، ملاک پرداخت ماليات اظهار نامه مودي قرار گرفته است و در صورت عدم ارائه اظهارنامه، نظام محاسبه علي الراس برچيده شده و بجاي آن سازمان امور مالياتي نسبت به تهيه اظهارنامه مالياتي برآوردي بر اساس اطلاعات موجود در سامانه جامع مالياتي که کليه فعاليتها، دارائي ها و عملکرد حسابهاي بانکي و غيره موديان در آن ثبت مي گردد، اقدام نموده و ماليات مطالبه خواهد شد و در اداراتي که اين نظام جامع راه اندازي نشده است به مدت سه سال ، مواد 97 و 98 ، 152 الي 154 و 271 قانون مالياتهاي مستقيم مصوب سال 1380 مجري خواهد بود.

در پايان ذکر اين نکته ضروري است که شرط برخورداري از تمام اين معافيت‌ها منوط به ارائه اظهارنامه مالياتي و پرداخت به‌موقع ماليات است و اگر فردي در موعد مقرر اظهارنامه مالياتي خود را ارائه نکند ضمن اينکه نمي‌تواند از معافيت‌ها و تسهيلاتي که در قانون پيش‌بيني شده استفاده نمايد، به هر ميزان درآمدي که کسب ‌کند ماليات به وي تعلق گرفته و مشمول جريمه نيز مي‌شود.

You have no rights to post comments

ورود به سایت



آخرین قوانین مالیاتی

خلاصه آمار سایت

 

اوقات شرعی

تقویم روز

سخنی پند آموز